Доба війни на Харківщині: ЗСУ заперечує захоплення рашистами Табаївки

Фото: Генштаб ЗСУ

Село Табаївка в Куп’янському районі Харківської області не захоплене російськими військами, як про це повідомляли у російських джерелах та деяких соцмережах. Там тривають позиційні бої.

Про це Харків Times довідався з повідомлення в етері нацмарафону речника командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо.

«Щодо інформації від рашистів про те, що вони вже захопили Табаївку, це не відповідає дійсності. У Табаївці наразі відбуваються бої, наші захисники намагаються витіснити російських окупантів з тих позицій, де вони зараз тимчасово опинилися», – сказав Фітьо.

Він зазначив, що розташована у болотистій низині Табаївка є досить незручною позицією, бо «стати безпосередньо у це місце — це означає одразу перетворитися на мішень у тирі».

«Тому там тривають зараз такі позиційні бої, і наші якраз намагаються росіян витіснити. Зарано вірити російським паблікам, але маємо розуміти, що вони намагаються будь-що передати як свою тріумфальну перемогу. І робимо висновки, що користуємося інформацією з офіційних джерел», – наполягає речник Сухопутних військ.

За повідомленнями Генерального штабу ЗСУ, українські воїни за минулу добу відбили чотири російські атаки в районі Синьківки та на схід від Піщаного на Куп’янському напрямку.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, минулої доби росіяни продовжували наносити удари по населених пунктах Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Куп’янського районів Харківської області. Від цих ударів потерпала цивільна інфраструктура регіону.

«Під ворожими обстрілами були села Ветеринарне, Лук’янці Харківського району, Окіп Богодухівського району, місто Вовчанськ та села Стариця, Огірцеве Чугуївського району, Дворічна, Петропавлівка, Іванівка, Новоосинове Куп’янського району та інші населені пункти», – йдеться у повідомленні.

Згідно із повідомленням Харківської обласної військової адміністрації, протягом доби на території Харківської області зведені групи вибухотехніків провели розмінування 1,98 га території, знищили 112 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, напередодні росіяни також обстрілювали прикордонні та прифронтові населені пункти Харківської області з артилерії та мінометів. Усього було обстріляно близько 20 населених пунктів, внаслідок  російських обстрілів поранень зазнали четверо мирних мешканців.